Профилактика и рехабилитация във Велинград

Предлагаме програми за профилактика и рехабилитация в Медицински център „Сирона“ – Велинград (www.sironamedicalcenter.com). Медицинският център е регистриран в Министерство на здравеопазването и разполага с два филиала в хотелите СПА Клуб „Бор“ 4*  и Балнеокомплекс „Свети Спас“ 5*.

 

Цените за лечение и рехабилитация, Велинград, са валидни за всички изброени програми и включват нощувка, закуска, вечеря и 2 процедури дневно на човек в двойна стая: (валидни от Неделя до Четвъртък)


Цена на човек на ден през седмицата в хотел „Спа Клуб Бор“ 4*

При мин. 5 нощувки

75,00 лв.

При 7 нощувки и повече

70,00 лв.

Доплащане за единична стая, на нощувка

45,00 лв.

 

Цените са валидни до 20.12.2018 г., с изключение на празнични дни, за които хотела има обявени специални пакетни цени!

Доплащане: За петък и събота се доплаща по 20лв. на човек на ден.

Цените включват:

Нощувка на човек при настаняване в двойна стая. По желание – доплащане за настаняване в единична стая;

Полупансион – закуска и вечеря, съобразени с лекарските предписания. По желание – доплащане за пълен пансион (17лв. на ден);

Използване на Уелнес-зоната на хотела:

 • Ползване на външен басейн с минерална вода;
 • Ползване на вътрешен басейн с минерална вода;
 • Ползване на джакузи с минерална вода;
 • Ползване на сауна;
 • Ползване на фитнес;
 • Ползване на парна баня;
 • Ползване на Мароканска баня;
 • Ползване на релакс зона;

10% отстъпка от консумацията в заведенията на хотела;
10% отстъпка в СПА центъра;
Безплатен безжичен интернет на територията на хотела;
Безплатен паркинг;
Ползване на детски кът;
Застраховка и ДДС;
2 медицински или балнео процедури за всяка нощувка – по предписание от Главния лекар;
Първоначален медицински преглед;
Изготвяне на индивидуална програма за лечение;
БОНУС: Лабораторно изследване по 14 показателя за престой от 10 и повече нощувки;
От медицинска гледна точка, за оптимален резултат се препоръчват престои от 14-21 дни.

Програмите са разработени от нашите здравни специалисти.

 1. Здрава опорно-двигателна система
 2. Здрави бели дробове
 3. Здрава нервна система
 4. Ревматология
 5. Тонизираща програма
 6. Антицелулитна програма
 7. Хармонично тяло
 8. Антистрес програма

Всяка програма включва 2 процедури дневно, в зависимост от предписанията на Главния лекар, например: кинезитерапия (индивидуална, аналитична, групова), водолечение- хидромасажни вани със соли, етерични масла или билки, изнесена кинезитерапия- теренно лечение и дихателна гимнастика на открито, лазертерапия, диетично хранене, физиотерапевтични процедури – магнито терапия, ултразвук, радар, интереферентен ток, TENS (нискочестотен ток), ДД (диадинамо фореза), електросън, светотерапия, апаратен лимфодренаж, шиацу- апаратен масаж, частична кална апликация.

 

Приложение на медицинските програми:

 

 1. Здрава опорно-двигателна система

Програмата е насочена към хора с болка и скованост в големите стави/колена, тазобедренни стави, лакeтни стави и рамене, /вследствие на  претоварване/спорт, неудобна поза и др./ Повлияват се отлично всички състояния  на обездвижване и слабост в мускулите след счупвания, изкълчвания и навяхвания. Специално е разработен модул за изкривявания на гръбначния стълб, които затрудняват дишането и ежедневните дейности, успешно се прилага и при болки от плоскостъпие.

 

 1. Здрави бели дробове

Програмата е разработена специално за пациенти с хронична кашлица, задух и пристъпни спазми на дихателните пътища, вследстви прекарани остри и хронични инфекции. Има профилактичен ефект за повишаване имунитета  при сезонните грипни инфекции. Важна част от програмата е насочена за предотвратяване на дискомфорта и хроничния задух при болните от бронхиална астма. След прилагането на модула се повишава комфортът на живот и физиологичните възможности на дихателната система.

 

 1. Здрава нервна система

Тази медицинска програма е предназначена за клиенти с чести болки в кръста и изтръпване на долните и горни крайници. Повлияват се отлично всички състояния на слабост на  мускулите на ръцете и краката, вследствие на проблеми в гръбначния стълб - дископатии, радикулити и др. Увеличава се обема на движение и силата в засегнатите участъци. При провеждане на  програмата се създават активни схеми и навици за правилна щадяща поза и правилни похвати при спортуване. При хора подложени на стрес и напрежение, програмата има изразен релаксиращ и зареждащ ефект.

 

 1. Ревматология

            Програмата е предназначена за възрастни и деца над 7 год. възраст. Предмет на лечение са ревматоиден артрит в извънпристъпен стадий, други ревматични  автоимунни заболявания в ремисия, Болест на Бехтерев и някои вторични реактивни артритни заболявания.

 

 1. Тонизираща програма

Програмата е предназначена за  възрастни хора с намален жизнен тонус, хронична умора и за общо укрепване на организма в периодите на сезонна умора и метеозависимост.

 

 1. Антицелулитна програма

Програмата е предназначена за хора с различни степени, форми и локализация на целулит, както и някои последици от бързо редуциране на тегло - стрии, рагади и белези.

 

 1. Хармонично тяло

Програмата е предназначена за  хора с променени  и нехармонични телесни параметри, вследствие на обездвижване и професии с еднообразна поза. Повлияват се и пациенти с неправилно развита  мускулно - скелетна система.

 

 1. Антистрес програма

Програмата е предназначена за хора с различни прояви на тревожност и  нарушена адаптация при стресови ситуации, както и вегетативни прояви вследствие пренатоварване на нервната система, някои форми на безсъние.

РЕЗЕРВАЦИИ: 0700 15 277, 087 515 50 58, 0899972277 и reservations@svetispas.com